Malta är vackert

När villan där Malta-semestern spenderas har internet känns ett blogg-inlägg nästan som ett måste. Att det sedan inte finns så himla mycket att berätta får jag försöka kringgå på något vis. Jag tror det får bli ett inlägg i punktform.

. Villan är gigantisk, sovrummen likaså. Ett badrum per sovrum, plus ett ”gäst-badrum” förstås. Bredvid sängen hittar man en låda ”cosmetic tissues”. Champagnen låg på kylning när vi kom och poolen var uppvärmd. TV i alla rum, en gigantisk widescreen i vardagsrummet jämte en helt okej stereo. Bamse-grill på uteplatsen.
. Vi åker taxi vart vi än ska. Flera gånger om dagen. Det spelar ingen roll om vi ska in till byn för att äta eller handla mat, eller till Valletta på andra sidan ön. Vår mesta taxi-chaufför heter Catrina och ser ut som en zigenare. Hon är väldigt trevlig men kör som en galning, precis som alla malteser. Första gången hon hämtade oss lurades jag att tro att färden skulle bli helt okej eftersom hon var kvinna…
. Varje morgon kommer en ”maid” och ägnar cirka tre timmar åt att städa vår skit. Pool-killen kommer tyvärr bara varannan dag. På torsdag ska en maltesisk TV-kock komma hit för att laga middag åt oss. Sex förrätter, två huvudrätter och gissningsvis även någon typ av dessert. Tyvärr hinner inte Richard gästa honom i hans TV-show, det hade annars gjort Stockholmarn ganska lycklig.
. Det hela känns väldigt mycket som en så kallad familjesemester. Dagarna spenderas vid poolen snarare än vid havet eller på upptäcksfärd. Mycket mycket lek medan tre timmar i Valletta var en haaaalv evighet. Vi äter tidig middag på restauranger med god mat men utan riktig finess. Alla rätter jag ätit sen vi kom hit har innehållit mer eller mindre skaldjur. Correction: alla utom en. Men jag kan nästan garantera att varenda en innehållit vitlök.
. Landskapet är väldigt bergigt, men det finns trots allt även flacklandskap. De flesta byar och städer ligger på någon typ av kulle eller berg. Vägarna ringlar fram. Vänstertrafik. Alla hus ser mer eller mindre likadana ut, en ganska fyrkantig typ av arkitektur och färger mellan kritvit och varmt gul, med sandfärg som det absolut vanligaste alternativet. Det är gott om klippor men ont om sandstränder.
. I princip allt ovanstående känns väldigt overkligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: