Slutpris

När vi var i lägenhetsletartagen var frustrationen stor över alla lockpriser och annat fuffens som mäklarfirmorna sysselsatte sig med. Det var helt omöjligt att avgöra ett troligt slutpris för en lägenhet, framför allt innan man hade någon vana. Därför är jag alldeles övertygad om att många börjar gå på visningar till för dyra objekt, och lägger tid och energi på detta helt i onödan. Och kanske finns det de som lockas till att betala mer än vad de faktiskt har råd med.

Som tur är för alla som är ute i svängen för tillfället eller ska dit i framtiden, så har några kloka grabbar slagit sig ihop och tagit fram sidan slutpris.se. Här kan man söka specifika slutpriser och snittpriser (samt snart se på statistik) över egenvalda områden eller exakta gator. Än så länge finns det av naturliga skäl inte jättemycket material samlat, men på sikt tror jag att detta kan vara till stor nytta för många. Inte bara köpare, utan även säljare. Lite makt har äntligen försvunnit ur mäklarens hand…

Själv tog jag mig en titt på vårt närområde, och fick en känsla av att priserna ligger på ungefär samma nivå som vi betalade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: