Ombos 2o12

Mitt 2012 känns i retrospekt som ett riktigt bra år. Det är skönt att ta en stund och tänka tillbaka på allt som hunnits med och njuta lite extra av alla minnen som lätt falnar när livet hastar vidare. 2012 bjöd på resande dels utomlands men framförallt inom Sveriges gränser. Dessutom hade vi många finbesök av vänner och familj hos oss i huvudstaden, och förstås otaliga middagar och spelkvällar och jag vet inte vad med de vänner som bor här i Stockholm. Även om jag kan önska att jag spenderat mer tid med familjen som bor där långt bort och varit lite ordentligare med vad jag åt, och trots att jag ibland har varit stressad över allt som ska hinnas med på jobbet, så måste jag ändå vara nöjd med mitt år. 2012 var året då jag fyllde 25 och var bakis två dagar efter balunset. Året bjöd på mitt livs första resa utanför Europas gränser och en härlig jet-lag. Det blev året då jag insåg att det är lättare att träna när man har lite färre kilon att bära på, och skaffade ett medlemskort på SATS som jag faktiskt använde. Lägg därtill kärlek, bröllop, baby-lycka, musik och film, och vem vore jag om jag inte kände mig tacksam.

mammafarmoroskarfotö

smfinalmamma

faffor evertonians

Jag skulle som sagt gärna sett att jag prioriterat mer tid åt familjen under det gångna året, men nog hann vi ses en hel del ändå. I februari var mamman, farmorn och Oskarn på Stockholms-besök och sällskapade med mig i snön. Därnäst begav istället jag mig åt sydväst för en helg med far och bror i Göteborg. Familjefödelsedagar firades i nordöstra Skåne i april, Stockholm i maj och nordöstra Skåne istället för Göteborg i september. IFK Kristianstad tog sig förvånande till SM-final i handboll och jag spontanköpte biljetter till mig och mamma med vän och åkte ner till Malmö där vi såg en förlustmatch sittandes i ett orange publikhav. I juni tog jag, Oskar och Richard med mamma på en heldagstur runt Österlen. Årets Premier League-derby mellan Everton och Liverpool såg jag på plats i sällskap med pappa, Oskar, Richard och några vänner till familjen. Mamma hann sedan komma upp och hälsa på i storstan ännu en gång innan det vankades jul och vi åter samlades i Skånes nordöstra hörn för massa familjemys.

———————————————————————————————————

lofsdalenmatarina

aristokratiolsnäs3

olsnäs2bröllop

drgmultiskiva

korv julbak2

oelterrin

Naturligtvis har än mer tid spenderats med den innersta kretsen Stockholms-vänner. Vi började starkt med en långhelg i Lofsdalen och sen firande av att Matarina flyttat till den enda rätta förorten. I mars kände vi oss aningens fisförnäma och slog till med en aristokratimiddag på tema tre samtalsämnen och parfym. Under sommaren lämnade vi åter huvudstaden för en lugn helg i Olsnäs, ett lyckat bröllop i bokskogen, en livad vecka på Gotland och en lekfull multiskiva på Ornö. Höst och vinter bjöd istället på inomhusaktiviteter i form av korvmakeri, julbak, ölbryggning och terrin-julbord. Utöver att hela året var fyllt av spelkvällar och diskussioner om Game of Thrones, förstås.

———————————————————————————————————

örebro baluns3

pride berlin

emina mh12

Några jag också träffar alltför sällan är alla nära vänner som är spridda över landet och ibland även världen. I våras besökte jag i alla fall Bianca i hemstaden Örebro för första gången, och när Julia äntligen kom tillbaka från LA i april var jag på plats i Lund och välkomnade henne. Och när det blev dags för mitt 25-årsbaluns lyckades nästan varenda kär vän förära mig med sin närvaro! Julia kom upp igen lagom till Pride-festivalen och sen blev det en tjej-helg i Stockholm istället för Berlin med Dipti, Bianca och Julia. När Timbuktu & Damn! firade 10-årsjubileum fick jag fin-sällskap av Emina. Och innan året var över hann jag ner till Lund en gång till – kollade in musikhjälpen-buren med Petra, köpte min röda hårfärg av Fia, restaurangade fondue med gamla kursare och myste med Julia.

———————————————————————————————————

midsommar midsommar4

midsommar5 midsommar2

svamp skidor

Svärföräldrarna skaffade ett mysigt hus i Dalarna där vi passade på att få lite egentid. Första gången vi var uppe i Nyfors, utan kontakt med omvärlden, var för midsommar. Vi spanade in omgivningarna lite men låg mest inne och läste och kopplade bort. Under svampsäsongen åkte vi upp med svärmor och var ute i det gula havet, pusslade och myste framför brasan. Och nyårshelgen spenderade vi också där på tu man hand, med god mat, sällskapspel och så stod jag på längdskidor för allra första gången!

———————————————————————————————————

veddo veddo2

vin familjen

hopp moma

Vi semestrade som sagt en del under året. Utöver Gotland och Liverpool blev det bland annat en långhelg i Veddö på Västkusten; den längsta träffen för året med Norge-Martin och Findlands-Christopher & -Jutta. Skaldjursfrossa, födelsedagsfirande, clowneri, fiske, bastu, bad och häng – gött! Vi drog till Baskien och San Sebastián med gänget som vi haft Halv åtta hos mig-middagstävlingar med under våren. Ännu mer bad och god mat, surfing, besök på vingårdar och barnpassning. Viktigaste deltagaren vid såväl middagar som på semestern var den yngsta, lilla Sonja. Och, så drog vi då till New York, bara jag och Richard. Promenader, häng i parker, shopping, musei-besök, god mat återigen, ja till och med strand och bad faktiskt. Så underbart att det omöjligt går att sammanfatta! Bortsett från den där lilla spyan på tvärgatan till Broadway, förstås…

———————————————————————————————————

anebrunstorband

tmbk

Året bjöd på några musikupplevelser, om än för få. Det var fantastiskt att vara med i studion under Ane Bruns P3 Session-konsert. Storbandskonsert i Konserthuset är kul att ha testat på, men inte mycket mer än så. Och årets musikaliska höjdpunkt var förstås jubileumskonserten med Timbuktu & Damn! på Hovet. Allt denne Jason rör blir till guld. Jag var också på en otroligt bra musikal med svärmor; Next to normal. Genom tidernas bästa dokumentär Searching for Sugar Man, till råga på allt svensk, upptäckte vi en grym artist i Rodriguez. Årets absolut bästa film var dock The Intouchables som vi hann se två gånger, och vi hann också se om nästan alla säsonger av The Wire en andra gång. Böcker läste jag alldeles för få och kommer inte ihåg en enda titel. Skärpning!

~

Jag inledde året som blondin på ett stimmigt hotell på Teneriffa och avslutade det som rödtott i ett totalt avskilt Nyfors, men både i inledningen och avslutningen hade jag samma fantastiska kille vid min sida.

Annonser

2 responses to “Ombos 2o12

 • Mats

  Let the record show att vi faktiskt var först med att bo i Kransen. :)

  • Ombo

   Jajaja, vi firade väl att ni bestämde er för att bo här permanent då. Tänk om ni hamnat i Hornstull eller nåt sånt.

   F.ö. är det nu för andra gången i rad ditt hushåll som har synpunkter på min rapportering ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: